Meer over pdf

Download hier de pdf reader voor desktop, tablet of smartphone ( bepaalde smartphone merken hebben ook hun eigen pdf-app)

Met pdf (formulieren, werkbonnen.....)is erg veel mogelijk, hieronder volgt een korte introductie tot pdf. Onderaan de pagina kan u een vraag stellen die we gratis beantwoorden.                          Werkt u regelmatig met pdf, dan kan u zich inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief omtrent pdf via de widget die op deze pagina verschijnt .(na+/-15 sec.)

-Acroforms (Acrobat-formulieren): dit zijn traditionele PDF-formulieren die voor het eerst halverwege de jaren negentig werden geïntroduceerd. Gebruikers kunnen Adobe Reader gebruiken om interactief de formulieren in te vullen op pc's , laptops, tablets en smartphones. Om de interactieve formulieren te ontwikkelen, maakt een ontwikkelaar meestal een basis-PDF-formulier van bvb. een bestaand  papieren formulier en gebruikt vervolgens een grafisch programma of Acrobat om vaste gegevensvelden, afbeeldingsvelden,selectievakjes, knoppen... en JavaScript-code op het formulier te plaatsen, waardoor het formulier wordt omgezet in een interactieve elektronische PDF .De meest toegepaste javascript- codes  in acroforms zijn ongetwijfeld codes die zorgen voor automatische prijsberekening en tijdsberekening (bvb.bestelformulieren, werkbonnen, offertes .....) 

 Voorbeelden van interactieve opties:

 1. Formuliervelden invullen (gewone tekstvelden, keuzelijsten, selectie, )
 2. Automatisch formuliervelden aanvullen (bij het invullen van een naam in een tekstveld worden andere bekende gegevens van een persoon/firma automatisch ingevuld in het voorziene veld. bvb. : eerdere uigevoerde opdrachten)
 3. foto's invoegen (bvb. rechtstreeks van de camera of uit bestand)
 4. formulier/werkbon verzenden
 5. formulier-werkbon beveiligen (bvb. toegang beperken)
 6. Formulier/werkbon digitaal ondertekenen
 7. Formulier/werkbon met automatische berekening van offerte, bestelling, gepresteerde uren.....  
 8. Veldvalidatie, waardoor fouten bij het invullen van formuliervelden niet mogelijk zijn.
 9. Roll-over help ( berichten die helpen bij bvb. het invullen van een formulier)
 10. Communiceren met de gebruiker van een formulier via een 'alert box'
 11. Pop-up menu's

-Een andere vorm van een interactieve PDF is de dynamische vorm. Hierbij is de PDF dynamisch en reageert op de keuzes die door de invuller gemaakt worden. Het formulier kan bij het invullen verspringen (bvb.: wanneer u wordt doorverwezen) .

Pdf en excel veldgegevens kunnen onderling worden geëxporteerd ; dit kan zowel manueel of door middel van  javascript  .  

-  Bepaalde handelingen in pdf kunnen geautomatiseerd worden , wat leidt tot tijdsbesparing en de kans op het maken van fouten verkleind   

-   . . . . . . . . .                                                                

 

Hebt U een vraag over pdf ? hieronder kan U uw vragen over pdf stellen,we beantwoorden u vraag zo vlug mogelijk.